14
januari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwbouw Meubelplein Ekkersrijt geopend voor publiek

De nieuwbouw van Meubelplein Ekkersrijt is maandag 14 januari geopend voor publiek.

Na de grootschalige renovatie van de bestaande panden is nu ook de nieuwbouw opgeleverd, een uitbreiding van het complex met 24.000 vierkante meter vloeroppervlakte.
Het volledig getransformeerde Meubelplein is met 45.000 vierkante meter één van de grootste winkelcomplexen in Zuid-Nederland. De grote feestelijke opening vindt plaats op vrijdag 1 maart.

Het ontwerp voor de uitbreiding is een mengeling van open en overdekte winkelpromenades die met elkaar verbonden zijn door trappen en liften. VVKH Architecten uit Leiden ontwierp voor de nieuwbouw een gevel van metaal met een bijzonder lasergesneden patroon. Twee hellingbanen die in de voorgevel geïntegreerd zijn, leiden naar een parkeerdak met plaats voor vijfhonderd auto’s. De blikvanger van het complex is een bolvormig, stalen winkelpaviljoen van drie etages in het midden. Dit gebouw vormt het hart van het nieuwe Meubelplein en is door zijn bijzondere vormgeving een landmark naar de snelweg en de omgeving. De bezoekers kunnen vanaf het parkeerdak langs dit bijzondere "hart" van het centrum afdalen naar het winkelgebied.

Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen is sinds 2009 verantwoordelijk voor de (technische) ontwikkeling en bouw van het Meubelplein. Na de renovatie van het bestaande deel is de complete nieuwbouw in 15 maanden gerealiseerd.

Altera Vastgoed, eigenaar van Meubelplein Ekkersrijt, investeert in totaal circa € 34 miljoen in de totale vernieuwing van het complex. Brink Groep heeft Altera ondersteund bij de plannen.
Alle oorspronkelijke huurders zijn teruggekeerd in het vernieuwde Meubelplein, waaronder Trendhopper, Carpet Right, Lederland, Montel, Swiss Sense en Prénatal. Daarnaast is een groot aantal nieuwe formules op het gebied van wonen en elektronica toegevoegd, zoals Auping Plaza, Keukenkampioen, Morgana, Leen Bakker, Blokker Tuin en BCC. Cox&Co exploiteert diverse horecaformules.

Er zijn nog enkele units beschikbaar voor de verhuur. CBRE is verantwoordelijk voor het shopping centre management en de verhuur van winkelruimte, in collegiale samenwerking met LMBS Retail.