Eindhoven,
05
september
2022
|
17:35
Europe/Amsterdam

Nieuwe bestemming KPN-gebouw Eindhoven

Nieuwe huurder geeft impuls aan stationsgebied Eindhoven

Het voormalige KPN gebouw, naast station Eindhoven Centraal, heeft vanaf 1 september 2022 een nieuwe huurder. Microtuin (een samenwerking tussen Microlab uit Eindhoven en De Stadstuin uit Utrecht) heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de exploitatie van het gebouw. Met de komst van deze huurder wordt er een nieuwe bestemming gegeven aan het pand, waar NS eigenaar van is. Met een oppervlakte van circa 23.000m2 is er veel ruimte voor NS en Microtuin om een bijzonder concept in de markt te zetten.

Waar het gebouw tot begin 2022 nog fungeerde als KPN telecomcentrale, wordt het straks een cultureel-maatschappelijke ontmoetingsplek gelegen in de knoop XL Een mooie stap die past binnen de visie Knoop XL van de gemeente Eindhoven waarbij het hele stationsgebied wordt getransformeerd tot een plek om te wonen, werken, ontmoeten en verblijven. Het is de grootste verhuurtransactie op gebied van kantoren in Eindhoven dit jaar, en biedt ruimte aan onder andere werkplekken, creatieve bedrijven, ateliers en horeca. 

Het pand wordt de komende maanden verbouwd en de verwachting is dat vanaf het voorjaar van 2023 de eerste nieuwe huurders hun intrek zullen nemen.

Verhuurder NS Vastgoed werd bij de transactie geadviseerd door CBRE.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.