19
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe eigenaar hoofdkantoor Unilever Rotterdam

Het kantorencomplex aan het Weena 455 - 457 in Rotterdam is door BPF Bouwinvest, de vastgoedonderneming van BPF Bouw, en Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland ‘Progress’, verkocht aan Real IS voor één van haar vastgoedfondsen ten behoeve van institutionele investeerders.

Het kantorencomplex bestaat uit de hoogbouw van ca. 22.000 m², de ondergelegen parkeergarage alsmede de naastgelegen laagbouw van ca. 2.400 m². Het kantorencomplex is verkocht voor € 86 miljoen k.k.

Recentelijk is met Unilever N.V. voor de hoogbouw een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen. Voor de multinational op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen doet de hoogbouw dienst als corporate wereldwijd hoofdkantoor. De laagbouw is volledig verhuurd aan Hogeschool Tio. Tio verzorgt erkende dagopleidingen op hbo- en mbo-niveau op gebied van toerisme, hotellerie en eventmanagement.

BPF Bouwinvest is een zelfstandig bedrijf dat belegt in vastgoed voor het Pensioenfonds voor de Bouwnijverheid. Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland ‘Progress’ is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pensioenregeling van Unilever Nederland.

Real IS fungeert, als volledige dochtermaatschappij van BayernLB, als de asset management organisatie voor commercieel vastgoed. Naast het bieden van klassieke consultancy services voor de onroerend goed portfolios alsmede voor onroerend goed ontwikkelingen is Real IS tevens één van de grootste bank gerelateerde fonds initiatoren. Sinds 1991 werden meer dan 100 fondsen met een totaal investeringsvolume van circa € 6 miljard geplaatst, zowel voor private als institutionele investeerders. De uitgebreide productrange bevat ondermeer investeringsfondsen in onroerend goed in Duitsland en daarbuiten, scheepvaartfondsen, zonne energie bedrijven en private equity fondsen. Daarnaast completeert maatwerkadvies, portfolio management en management van internationaal onroerend goed portfolios voor institutionele investeerders de service van Real IS.

CB Richard Ellis begeleidde verkopers BPF Bouwinvest en ‘Progress’ bij deze transactie, samen met De Brauw Blackstone Westbroek voor begeleiding van het juridische traject en Rietmeijer Huisvestingsadviseurs voor de technische due diligence. NL real estate, dat een samenwerkingsverband heeft met Knight Frank, en Allen & Overy adviseerden Real IS.