27
juli
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe huurovereenkomst Unilever voor hoofdkantoor Rotterdam

BPF Bouwinvest, de vastgoedonderneming van BPF Bouw, en Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland ‘Progress’, beide voor 50% eigenaar van het Unilever gebouw aan de Weena 455 te Rotterdam, zijn met de zittende huurder Unilever een nieuwe 10-jarige huurovereenkomst overeengekomen.

De huurovereenkomst heeft betrekking op circa 22.000 m² kantoorruimte alsmede op de ondergelegen parkeergarage, verdeeld over 2 parkeerlagen, de begane grond en 11 verdiepingen. Het gebouw doet voor de multinational op het gebied van voedingsmiddelen, persoonlijke verzorging en schoonmaakartikelen dienst als corporate hoofdkantoor.

BPF Bouwinvest is een zelfstandig bedrijf dat belegt in duurzaam vastgoed voor het Pensioenfonds voor de Bouwnijverheid. Stichting Pensioenfonds Unilever Nederland ‘Progress’ is verantwoordelijk voor de uitvoering van de pensioenregeling van Unilever Nederland.

CB Richard Ellis begeleidde eigenaren BPF Bouwinvest en ‘Progress’ bij deze transactie, Jones Lang LaSalle adviseerde huurder Unilever.