10
maart
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe Steen Investments verwerft portefeuille met volume van ca. € 143 mln.

Perbericht verzonden door NSI

Nieuwe Steen Investments n.v. heeft met Stichting Philips Pensioenfonds overeenstemming bereikt over de verwerving van een achttal objecten in Nederland. De portefeuille omvat ruim 73.000 m² kantoor- en winkelruimte waarvan zo’n 75% gelegen is in de Randstad. Het totale investeringsvolume bedraagt circa € 143 miljoen (exclusief aankoopkosten). De huurinkomsten van de portefeuille bedragen € 11,2 miljoen. De helft van de portefeuille is verhuurd aan de overheid. De aankoop wordt naar verwachting eind maart 2008 afgerond en gefinancierd uit de beschikbare portefeuillefinancieringen.

In Den Haag is een historisch kantoorpand (1900) aan de Koninginnegracht verworven. Het pand is voor het grootste deel verhuurd aan een exploitant van parkeergarages. De verhuurbare oppervlakte van 2.464 m² en 18 parkeerplaatsen zijn verhuurd voor € 0,4 miljoen per jaar. De investering kan door de grondige renovatie als nieuw worden beschouwd. Eveneens in Den Haag is verworven een markant kantoorgebouw (2002) direct gelegen aan de snelweg A4. Het kantoorpand heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 14.690 m² alsmede 367 parkeerplaatsen. Het kantoorgebouw is volledig verhuurd voor € 2,6 miljoen, waarvan het grootste deel aan Imtech, een technische dienstverlener.

Het moderne kantoorgebouw (2004) in Dordrecht aan de Burgemeester De Raadtsingel heeft een verhuurbare oppervlakte van 5.594 m² met 45 parkeerplaatsen in ondergelegen parkeergarage en is gelegen nabij het centraal station. Het pand is volledig verhuurd aan de overheid en een advocatenmaatschap voor € 1,0 miljoen per jaar.

Aan de Beukenlaan in Eindhoven is verworven een kantoorgebouw (1988) met een verhuurbaar oppervlak van 6.594 m² en is voor het grootste deel verhuurd aan Hewitt. Van het gebouw is 9% op dit moment onverhuurd.

In het centrum van Eindhoven heeft Nieuwe Steen Investments winkelruimte ( 3.025 m²) met bovengelegen kantoorruimte (7.754 m²) alsmede een ondergelegen parkeergarage aan de Keizersgracht verworven. Het object (1980) is volledig verhuurd voor een huurprijs van € 1,8 miljoen per jaar. De kantoorruimte is verhuurd aan de Rijksgebouwendienst ten behoeve van diverse overheidsinstanties. De winkels zijn verhuurd aan een achttal huurders, waaronder de Kijkshop, Hans Anders en Scapino. Aantrekkelijk aan deze investering is de ligging in het hart van het winkelgebied van Eindhoven en de goede bereikbaarheid per openbaar vervoer.

Nabij de autosnelweg A44 is het kantoorgebouw (1989) aan de Haagse Schouwweg (4.237 m² en 78 parkeerplaatsen) in Leiden verworven. De totale jaarhuur bedraagt € 0,5 miljoen en is verhuurd aan 11 verschillende huurders. Van het gebouw is 21% op dit moment onverhuurd.

In het centrum van Rotterdam, nabij de Erasmusbrug, heeft Nieuwe Steen Investments winkels (3.447 m²) met bovengelegen kantoren (17.664 m²) en 135 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage aan het Vasteland verworven. Het object is volledig verhuurd voor € 3,6 miljoen per jaar. De kantoorruimte is verhuurd aan de Gemeente Rotterdam en de winkelruimte aan 11 verschillende huurders, waaronder de Albert Heijn en Schmidt Zeevis. Het object is in 2001 volledig gerenoveerd en kan als markant worden omschreven.

Tot slot heeft Nieuwe Steen Investments een kantoorgebouw (1994) aan de Engellandlaan in Zoetermeer gekocht. Het kantoorgebouw heeft een verh