Amsterdam,
01
februari
2019
|
13:39
Europe/Amsterdam

Northwest koopt Medimall in Rotterdam

Canadees investeerdersfonds treedt toe tot Nederlandse zorgvastgoedmarkt

NorthWest Healthcare Properties REIT (NorthWest) koopt de Medimall in Rotterdam. NorthWest, een in Canada beursgenoteerd fonds, treedt met deze aankoop toe tot de Nederlandse vastgoedmarkt. Het complex Medimall huisvest meer dan 25 voornamelijk zorggerelateerde huurders en heeft een omvang van ongeveer 32.000 m². Het gebouw is aangekocht voor circa 62 miljoen euro.

Voor NorthWest is dit de eerste aankoop in Nederland. Het fonds investeert specifiek in zorgvastgoed en heeft bezit in Canada, Brazilië, Duitsland, Australië en New Zeeland. In totaal hebben ze voor circa 4,7 miljard euro assets onder management.

Medimall

De Medimall is gebouwd in 2011 en gelegen naast het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. CBRE is betrokken geweest bij de verkoop van de Medimall medio 2018 en is aansluitend door de nieuwe eigenaar aangesteld voor het property- en assetmanagement van het gebouw. Sinds de acquisitie door NorthWest hebben diverse nieuwe huurders het object betreden, waaronder Fysius Rugexperts en Mentaal Beter Cure.

Huurders

Fysius, marktleider op het gebied van het wetenschappelijk onderbouwd behandelen van rugklachten in de eerstelijnsgezondheidszorg, huurt 273 m2 in het pand. Mentaal Beter Cure, een netwerk van GZ-psychologen, psychotherapeuten en psychiaters, waarbij meer dan 400 professionele hulpverleners door heel Nederland zijn aangesloten, huurt 537 m2. Beide ruimten zijn verhuurd door De Mik Bedrijfshuisvesting. Daarnaast heeft bestaande huurder Maasstad Ziekenhuis haar accommodatie binnen de Medimall langjarig uitgebreid met 477 m2.

Kansen zorgvastgoedmarkt

Jeroen Hermus, director Healthcare bij CBRE: “Het feit dat buitenlandse beleggers zoals NorthWest in Nederland willen investeren, typeert de kansen voor beleggers in onze zorgvastgoedmarkt. De ambitie van deze partijen is erg groot, hetgeen zal bijdragen aan de verdere professionalisering van de markt.”

Damon van Oss, director Asset Management bij CBRE: “Wij zijn zeer verheugd dat NorthWest heeft gekozen voor de integrale aanpak van CBRE, waarbij naast property- en assetmanagement ook gebruikgemaakt wordt van de aanwezige in-house zorgvastgoedexpertise. Hierdoor is CBRE het directe aanspreekpunt voor nieuwe aankopen van NorthWest in Nederland.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.