Amsterdam,
16
oktober
2015
|
09:37
Europe/Amsterdam

NSI koopt 56.509 vierkante meter kantoorruimte voor 143,5 miljoen

Goldman Sachs en OVG Real Estate verkopen de zogenoemde Cobra-portefeuille voor 143,5 miljoen euro aan investeerder NSI.

In 2013 heeft OVG Real Estate via een joint venture met Goldman Sachs de portefeuille, destijds bekend als Unicum CV, aangekocht van CBRE GI. Hij bestaat uit zeven gebouwen, te weten Vivaldi Offices I & II en Centerpoint I & II in Amsterdam, Alexanderhof en Alexanderpoort in Rotterdam en het Binnenhof in ’s Hertogenbosch.

Voor NSI betekent de acquisitie dat de kantoorportefeuille in bijvoorbeeld Amsterdam verdubbelt (van 11,8 naar 24,7 procent). Met het overnamebedrag van 143,5 miljoen wordt een initiële yield van 8 procent behaald. NSI maakte voor de financiering gebruik van bestaande kredietfaciliteiten. De bezettingsgraad van de zeven gebouwen is 97 procent.

OVG Asset Management Nederland was verantwoordelijk voor het assetmanagement van de portefeuille. In een periode van twee jaar heeft OVG de portefeuille geoptimaliseerd middels een klantgerichte aanpak. Ongeveer 30 procent (17.000 m2) van alle huurcontracten is verlengd. Ook heeft OVG de portefeuille verduurzaamd. In 2014 ontving het gebouw Alexanderpoort in Rotterdam de landelijke prijs 'gezondste werkplek van Nederland' en werd OVG door JLL benoemd tot 'meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar'. 

NSI is tijdens deze transactie geadviseerd door Houthoff Buruma en EY. OVG is bijgestaan door Loyens & Loeff en CBRE.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.