Utrecht,
05
juni
2018
|
16:03
Europe/Amsterdam

NWO huurt in kantoorgebouw Nova Zembla te Utrecht

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een overeenkomst gesloten met Nexus Real Estate voor de huur van ruim 4.700 m² in het kantoorgebouw Nova Zembla aan de Winthontlaan in Utrecht.

Nova Zembla, toegerust met EPC A Label, is een landmark gebouw van 14 verdiepingen gelegen direct aan de A12. De overeenkomst heeft betrekking op de 1e t/m 13e verdieping en 70 parkeerplaatsen. Het gebouw wordt geheel gerenoveerd, waarbij eigenaar en huurder nauw samenwerken.

De nieuwe huisvesting is het gevolg van de uitbreiding van de NWO. Daarbij wilde de organisatie haar kantoor en vergaderfaciliteiten graag centraliseren op één vestiging.

Nova Zembla is uitstekend bereikbaar, zowel met auto als openbaar vervoer. Via directe aansluitingen op de A2 en de A12 zijn Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch snel te bereiken.

CBRE Utrecht adviseerde verhuurder Nexus Real Estate bij deze transactie. Pro4all begeleidde de huurder.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.