Amsterdam,
23
december
2016
|
11:17
Europe/Amsterdam

NWO verlengt contract in gebouw Java in Den Haag

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft haar huurovereenkomst in gebouw Java in Den Haag langjarig verlengd. De verlenging heeft betrekking op ruim 13.500 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 300. De verhuurder van het volledig verhuurde gebouw is Westinvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH, onderdeel van Deka Immobilien GmbH.

In naastgelegen gebouw Borneo aan de Anna van Saksenlaan 51 heeft Westinvest diverse contractovernemingen gerealiseerd. Organisaties die eerder onderhuurden bij NWO hebben nu rechtstreekse contracten afgesloten met de verhuurder. Virenze Riagg huurt circa 390 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen. Stichting Tympaan Instituut huurt circa 300 m². De Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen (DANS) heeft 768 m² gehuurd en het Rathenau Instituut (ook onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Academie voor Wetenschappen) heeft een contract afgesloten voor circa 1.338 m² kantoorruimte. Gebouw Borneo heeft een totale oppervlakte van circa 5.053 m² VVO waarvan nu nog circa 1.250 m² beschikbaar is voor verhuur.

De gebouwen Java en Borneo liggen in de wijk Bezuidenhout, aan de rand van het Beatrixkwartier en schuin tegenover Station Laan van Nieuw Oost-Indië (‘Laan van NOI’). Diverse ministeries, instanties en zakelijke dienstverleners zijn in de nabije omgeving gevestigd.

De belangen van Westinvest zijn in alle transacties door CBRE vertegenwoordigd, met uitzondering van de contractoverneming van Virenze Riagg. Hierbij werd de verhuurder geadviseerd door Van Rookhuijzen Vastgoed & Consultancy.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.