Amsterdam,
10
december
2019
|
09:23
Europe/Amsterdam

OCP verkoopt winkelcentrum Buurmalsen Tilburg

Orange Capital Partners verkoopt winkelcentrum Buurmalsen in Tilburg aan het Belgische VANA Real Estate. Buurmalsen ligt in de woonwijk Reeshof en omvat circa 2.500 m², waarvan 75% convenience retail is. Albert Heijn en Kruidvat zijn de grootste huurders, aangevuld door een aantal lokale ondernemers.

Verduurzaming

Casper Vernooij, Partner bij Orange Capital Partners: “Bij dit winkelcentrum hebben we naast de huurverlengingen en het oplossen van het achterstallig onderhoud ingezet op verduurzaming. Op het dak van het winkelcentrum hebben we 412 zonnepanelen geïnstalleerd om zo met een duurzame installatie in de energiebehoefte van de supermarkt te voorzien.”

Toenemende interesse vanuit België

Lodewijk Buijs, Director Retail bij CBRE: “Dit winkelcentrum trok de aandacht van verschillende investeerders. Het heeft een goede locatie in de grootste woonwijk van Tilburg en is volledig verhuurd aan huurders die goed passen binnen het profiel en specifieke locatie. Interessant is dat wij steeds meer beleggers uit België actief zien op de Nederlandse retailmarkt. De fundamenten in Nederland zijn sterk en retailers hier bieden meer zekerheid. Daarnaast zijn de prijzen ten opzichte van Belgisch vastgoed aantrekkelijker.”

Verkoop portefeuille

Buurmalsen is net als ’t Nieuwe Erf in Lunteren, dat recent verkocht werd, onderdeel van een grotere portefeuille met convenience driven winkelcentra, die Orange Capital Partners samen met CBRE momenteel op de markt brengt. Naar verwachting volgen er op korte termijn meerdere verkopen uit deze portefeuille.

De verkoper werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff en op commercieel vlak geadviseerd door CBRE.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.