Amsterdam,
15
november
2019
|
11:03
Europe/Amsterdam

Onderlinge ’s‐Gravenhage verhuist naar Anna van Saksenlaan in Den Haag

Voormalig kantoor aan Zeestraat verkocht aan PATRIZIA

Onderlinge ’s‐Gravenhage, een pensioen‐ en levensverzekeraar, is verhuisd naar een nieuw kantoor aan de Anna van Saksenlaan 10 in Den Haag. Daarmee verlaat zij haar historische kantoorgebouw aan de Zeestraat, waar de organisatie ruim 100 jaar gevestigd was. Het voormalige kantoor is verkocht aan PATRIZIA.

Nieuwe huisvesting

Het kantoorgebouw met de naam Madoura ligt in het jonge, dynamische kantorengebied ‘De Groene Schenk’, dichtbij het Beatrixkwartier en op loopafstand van station Den Haag Laan van N.O.I. De kantoorruimte in het gebouw is verdeeld over vijf lagen en het gebouw beschikt over energielabel A. In de directe omgeving zijn diverse organisaties gevestigd zoals de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), Zorg Onderneming Nederland (ZON) en de Nederlandse Financierings Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO).

Verkoop Zeestraat

Onderlinge ’s Gravenhage was jarenlang gevestigd aan de Zeestraat. Dit historische kantoorpand is samen met de omliggende panden en percelen verkocht aan PATRIZIA. Het verkochte vastgoed bestaat uit negen aangrenzende objecten (deels intern verbonden) en een eigen binnentuin met ruime privé parkeergelegenheid. De objecten liggen in het Zeeheldenkwartier.

CBRE heeft de verkoop namens Onderlinge ’s‐Gravenhage begeleid waarbij de afdelingen Capital Markets, Capital Advisors en Development Services betrokken waren. Osborne Clarke trad op als juridisch adviseur. PATRIZIA werd juridisch bijgestaan door Van Doorne Advocaten en Notarissen.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2018). De organisatie heeft meer dan 90.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 480 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.