26
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Opdracht verhuur Maison de Bonneterie naar CBRE

Maison de Bonneterie heeft vorige maand besloten om na 125 jaar de exploitatie van haar winkels in Amsterdam en Den Haag te beëindigen.

De gehuurde outletstore van Maison de Bonneterie in Heemstede blijft voorlopig open.
De vestigingen – die in eigendom zijn van Maison de Bonneterie Onroerend Goed B.V. – zullen worden verhuurd. De luxe warenhuisketen heeft vastgoedadviseur CBRE de opdracht gegeven om een passende huurder te vinden voor de monumentale winkelruimte in beide steden.

De Maison de Bonneterie warenhuizen zijn gelegen op bijzondere locaties die voor zowel nationale retailers als internationale ketens met expansieplannen in Nederland zeer aantrekkelijke mogelijkheden bieden. Beide winkels liggen zeer centraal in het hart van het Amsterdamse en Haagse kernwinkelgebied. De winkel aan het Rokin stamt uit 1905 en heeft een totale oppervlakte van circa 5.000 m², verdeeld over 7 verdiepingen. Het iconische gebouw heeft ingangen aan zowel het Rokin als de Kalverstraat en beschikt over bijzondere architectonische kenmerken.
In 1913 werd het tweede filiaal geopend in Den Haag. Het warenhuis met opvallende façade op de hoek van de Gravenstraat en het Buitenhof beschikt over een totale oppervlakte van circa 4.500 m², verdeeld over 6 verdiepingen.