24
december
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Oracle verhuist naar Facet Utrecht

ING Real Estate Development en Oracle Nederland hebben een 10-jarige huurovereenkomst gesloten voor 10.000 m2 kantoorruimte in kantoorgebouw Facet.

Met de komst van Oracle naar Facet is het gebouw nog voor de eindoplevering volledig verhuurd aan twee toonaangevende ondernemingen.
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware. Het bedrijf levert software en services die bedrijfssystemen voorziet van de meest actuele en accurate informatie. De andere huurder, de Mediq Groep, is marktleider in Nederland in distributie van geneesmiddelen. Mediq (OPG) huurt 12.000 m2 en is eerder dit jaar al verhuisd naar het al opgeleverde deel.

Johan Doruiter, managing director van Oracle Nederland: ‘Het huurcontract van het huidige pand in De Meern loopt af en om dit pand geschikt te houden als een goed functionerend kantoorpand zijn investeringen nodig. Na alle opties te hebben overwogen, is gekozen voor Facet, dat geheel voldoet aan de eisen en wensen van Oracle en bovendien op een prachtige locatie ligt.'

Facet, een 200 meter lang gebouw met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 22.000 m2, ontleent zijn naam aan zijn vorm die op een geslepen diamant lijkt. Het ontwerp is van architectenbureau Tilburg Ibelings von Behr. Het gebouw vormt met zijn markante uiterlijk de nieuwe entree van Utrecht. Door zijn ligging aan de snelweg en de onmiddellijke nabijheid van het binnenkort te realiseren NS-station Leidsche Rijn is Facet bovendien uitstekend bereikbaar.

CB Richard Ellis trad bij deze transactie op als adviseur van Oracle. ING Real Estate Development werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle, in collegiale samenwerking met Brunings Bedrijfshuisvesting.