Amsterdam,
20
oktober
2017
|
15:29
Europe/Amsterdam

Parkbee en CBRE slaan handen ineen om private parkeergarages optimaal te benutten

CBRE en ParkBee, een innovatieve startup die private parkeerlocaties toegankelijk maakt voor het grote publiek, zijn een samenwerking aangegaan voor de exploitatie van (lege) parkeerplaatsen in Nederland. Het doel is om het steeds groter wordende parkeerprobleem tegen te gaan door consumenten een sneller en goedkoper alternatief aan te bieden voor bestaande publieke parkeergarages. Daarnaast profiteert de eigenaar van de private parkeergarage van additionele inkomsten.

ParkBee ontsluit parkeergarages die niet of niet volledig in gebruik zijn voor consumenten. Dit zijn bijvoorbeeld garages in kantoren en bedrijfsgebouwen - grotendeels in het centrum van de stad - die ’s avonds en in het weekend vrijwel leeg staan. Het kan hier ook gaan om gebruik van parkeerplaatsen bij appartementen, die juist overdag beschikbaar zijn.ParkBee heeft de technologie ontwikkelt om deze locaties met de apps van Parkmobile en Park-Line toegankelijk te maken. Inmiddels zijn dat 45 locaties in Nederland. CBRE beschikt over het beheerapparaat én de beheerportefeuille waarin gebouwen met private garages goed vertegenwoordigd zijn. Voor de gebouweigenaar betekent het een reële kans op extra inkomsten.

Op dit moment werken ParkBee en CBRE al succesvol samen op de kantoorlocaties ‘Mondriaantoren’ te Amsterdam en ‘Winthontlaan’ in Utrecht.

Door de unieke samenwerking met CBRE zijn we in staat om snel en eenvoudig toegang te krijgen tot een grote groep vastgoedeigenaren over de hele wereld. CBRE stelt ons in staat via haar netwerk nieuwe locaties te vinden, en ons operationeel te ondersteunen bij de exploitatie van parkeerplaatsen uit de beheerportefeuille.’  
Wouter de Bruijne, Commercial Director ParkBee
Remy van Horssen
Met de technologie en hardware van ParkBee en onze kennis van gebouwen zijn we in staat om het directe rendement voor onze opdrachtgevers te verhogen en een positieve bijdrage te leveren aan de verdere verduurzaming en optimalisatie van het gebruik, zonder dat ze zich hoeven te bekommeren over de operationele impact.
Remy van Horssen
Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.