Amsterdam,
23
december
2020
|
17:31
Europe/Amsterdam

Particuliere beleggers kopen Groningse winkelportefeuille van DELA Vastgoed

Een samenwerking tussen Groningse particuliere beleggers, waaronder Lammert Tel en Bas Schrage, en de Twentse investeringsgroep DGL Investments heeft een winkelportefeuille aangekocht van DELA Vastgoed in de binnenstad van Groningen.

De portefeuille bestaat uit meerdere winkelpanden, alle gelegen op A1-locaties in Groningen, waaronder de Herestraat en de Vismarkt. Huurders van de winkelruimtes zijn onder andere Schoonenberg, Swarovski, Levi’s, Flying Tiger en KIKO Milano. Deze transactie maakt deel uit van een breder verkoopprogramma van DELA Vastgoed.

Lodewijk Buijs, Senior Director Capital Markets Retail bij CBRE: "De top Nederlandse winkelsteden hebben het bijzonder zwaar door covid-19, helemaal na de laatste maatregelen. Wij verwachten dat na de lockdown bezoekers juist deze binnensteden, zoals de binnenstad van Groningen, weer zullen vinden. Shoppen zal een van de populairste tijdverdrijven blijven. Dit neemt niet weg dat zowel bezoekers als winkeliers zullen moeten moderniseren om aan te passen naar de veranderde marktomstandigheden."

Retail Capital adviseerde de kopers bij de aankoop van de portefeuille. Verkoper werd in deze transactie commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch door Houthoff.