Amsterdam,
04
november
2020
|
15:47
Europe/Amsterdam

PATRIZIA koopt 123 huurappartmenten van HIG Invest Group

Sterke stijging vraag naar betaalbare en compacte woonruimte in Breda

PATRIZIA heeft de ontwikkeling CityTwin in Breda gekocht van ontwikkelende belegger HIG Invest Group uit Vught. De ontwikkeling bestaat uit twee gebouwdelen met in totaal 123 wooneenheden, waarvan 108 tweekamerappartementen en 15 studio’s. Het wooncomplex omvat een totale gebruiksoppervlakte van circa 5.300 m². De twee gebouwen, genaamd De Markendaal en De Concordia, liggen in het historische centrum van Breda en zijn eind oktober opgeleverd. CityTwin is gebouwd volgens hoge duurzaamheidsnormen, met toepassing van zonnepanelen en de inzet van elektrische deelauto’s. De kale huurprijs ligt tussen de € 600,- en € 1.000,- per maand.

Pieter Kamps en Helmut Hetzenauer, partners bij HIG, lichten toe: “De binnenstedelijke herontwikkeling was complex, maar de moeite meer dan waard. Wij zijn erg content met de samenwerking met PATRIZIA als vooraanstaande beleggende partner voor ons onderscheidende (micro)housing concept. Deze transactie geeft ons ruimte om nieuwe mogelijkheden te benutten en als ontwikkelende partij verder te kunnen bijdragen aan het realiseren van meer woningvoorraad in voornamelijk het sociale en middensegment in de grote steden van Nederland.”

Uit onderzoek blijkt dat de geschatte groei van het aantal inwoners in Breda (13,7%) hoger ligt dan het landelijk gemiddelde (6%). De sterke groei van huishoudens in Breda wordt met name gedreven door de groei van eenpersoonshuishoudens. Het huidige aandeel eenpersoonshuishoudens in Breda is circa 44%. In 2040 zal dit naar schatting 49% zijn. Dit project speelt in op deze sterk toenemende vraag naar woningruimten voor eenpersoonshuishoudens.

CBRE Capital Markets trad in deze transactie op namens HIG Invest Group. PATRIZIA werd geadviseerd door Savills.