Amsterdam,
12
januari
2020
|
17:43
Europe/Amsterdam

Perial verwerft Adam Smith Building

Perial heeft het Adam Smith Building aan de Thomas R. Malthusstraat 1-3 in Amsterdam gekocht. Het gebouw bestaat uit 21.000 m2 kantoorruimte verdeeld over een hoogbouw van 13 verdiepingen en een laagbouw van 7 verdiepingen. Bij het gebouw horen 250 parkeerplaatsen.

Renovatie

Het pand is gebouwd in 2002 en in 2019 is het volledig gerenoveerd, inclusief de begane grond die nu plaats biedt aan een nieuw restaurant en een koffiezaak, die beide worden geëxploiteerd door WeCanteen, en ruimten voor spel en ontspanning. Het energielabel van het pand is verbeterd naar A en het gebouw voldoet nu aan alle moderne kantoorspecificaties.

Rieker Business Park

In het Adam Smith Building is het hoofdkantoor van Knab gevestigd; andere belangrijke huurders zijn TKB en Tribes. Het kantoorgebouw staat in het Amsterdamse Rieker Business Park, een relatief nieuw bedrijvenpark tussen de Zuidas en Schiphol. Organisaties als PWC, B Amsterdam, IBM en Brunel zijn ook in dit gebied gevestigd. Er zijn plannen voor een nieuwe metrolijn tussen Schiphol en de Zuidas met een halte bij het Rieker Business Park; dit zou de bereikbaarheid van het gebied verder verbeteren.

Leegstand in Amsterdam blijft laag

Erik Langens, Executive Director Capital Markets
De transactie laat zien dat er veel belangstelling is voor kantoorpanden in Amsterdam. Door de beperkte beschikbaarheid van hoogwaardige kantoorgebouwen op goede locaties en het geringe aantal nieuwbouwprojecten zal de leegstand in Amsterdam naar verwachting laag blijven.
Erik Langens, Executive Director Capital Markets

De verkoper van Adam Smith Building werd geadviseerd door CBRE, Loyens & Loeff en Arcadis. Perial werd geadviseerd door L’Étoile Properties, NautaDutilh en SGS Search. L’Étoile Properties zal Perial bijstaan op het gebied van activa- en vastgoedbeheer.

Bekijk ons rapport 'Real Estate Outlook 2020' voor meer prognoses en verwachtingen voor dit jaar.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.