Rotterdam,
09
september
2019
|
17:10
Europe/Amsterdam

Petrobras Oil & Gas B.V. huurt in Delftse Poort Rotterdam

Petrobras Oil & Gas B.V. (POG B.V.) is een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor circa 700 m² op de 21e verdieping van kantoorgebouw Delftse Poort in Rotterdam.

Petrobras Oil & Gas B.V. is een oliemaatschappij met operatie in Afrika, die zich voornamelijk bezighoudt met het exploiteren, produceren en raffineren van aardolie. Vanuit het nieuwe hoofdkantoor aan Weena 505 zal het bedrijf alle datastromen gaan coördineren. Hierdoor waren er hoge eisen omtrent de ICT-voorzieningen. Delftse Poort voldoet aan deze eisen en biedt alles wat POG B.V. nodig heeft met een full serviceconcept. Daarnaast is de hele vloer waarop POG B.V. haar intrek neemt gerenoveerd en voorzien van nieuwe klimaatinstallaties met klimaatplafonds.

Delftse Poort is een van de bekendste gebouwen van Rotterdam, ontworpen door Abe Bonnema. Het werd recentelijk volledig gerenoveerd en heeft met de ligging naast het Centraal Station een uitstekende bereikbaarheid. Deze kenmerken, in combinatie met hoogwaardige dienstverlening en een uitdagende nieuwe werkomgeving in het hart van het Rotterdam Central District, maken Delftse Poort tot een toplocatie. Het gebouw is onderdeel van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds beheerd door CBRE Global Investors

De populariteit van kantoren in Rotterdam is de afgelopen jaren sterk toegenomen, bleek recent uit cijfers van CBRE. De leegstand is sinds de piek in 2014 vrijwel gehalveerd. In het CBD waar ook Delftse Poort ligt, is het leegstandspercentage met wel 55% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau in 2016.

CBRE Rotterdam adviseerde de huurder, Petrobras Oil & Gas B.V. en CBRE Global Investors werd geadviseerd door De Mik Bedrijfshuisvesting.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.