19
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Philips Pensioenfonds verkoopt Symphony Offices Zuidas

Philips Pensioenfonds heeft de verkoop van Symphony Offices aan Deka Immobilien GmbH aangekondigd.

Het kantoorgebouw aan de Gustav Mahlerlaan omvat in totaal circa 34.500 m² kantoorruimte en biedt ruimte aan 466 parkeerplaatsen in de onderliggende parkeergarage. Het gebouw is verkocht voor ongeveer € 215,1 miljoen, het is daarmee de grootste transactie van 2013 tot nu toe.

Symphony Offices is één van de laatst gebouwde landmark buildings in het hart van de Amsterdamse Zuidas. Symphony werd ontworpen door de Nederlandse architect Pi de Bruijn van de Architecten Cie en is in 2009 gebouwd. Het is onderdeel van het Symphony complex dat verder bestaat uit woontoren Symphony Residence en het naastgelegen Crown Plaza hotel. De 27 verdiepingen tellende kantoortoren bestaat uit hoogbouw en een gedeelte laagbouw van 6 verdiepingen. De kantoorruimte is nagenoeg volledig verhuurd aan organisaties als APG, Prologis, Tata Consultancy, Arcadis en Holland Financial Centre.

Erik Langens, Senior Director Capital Markets, CBRE: “Deka Immobilien heeft met de verwerving van Symphony Offices een van de beste gebouwen in Nederland gekocht. Het is een kwalitatief zeer hoogwaardig kantoorgebouw op de beste kantorenlocatie van Nederland, multi-tenant en bovengemiddeld langjarig verhuurd aan professionele corporate organisaties.”

Philips Pensioenfonds werd tijdens het verkooptraject begeleid door CBRE, Houthoff Buruma, PwC en IPMMC. Deka Immobilien is bijgestaan door Arcadis en Baker & McKenzie.