Amsterdam,
29
maart
2022
|
16:48
Europe/Amsterdam

PingProperties verwerft SBM Offshore kantoor in Schiedam

PingProperties heeft per 18 maart, namens PingProperties Corporate Office Fund XIII, een koopovereenkomst gesloten voor het single tenant SBM Offshore kantoor aan de Karel Doormanweg 66 te Schiedam.

Het gebouw uit 1965 bestaat uit 8.875 m² vloeroppervlakte verdeeld over 12 verdiepingen en 175 parkeerplaatsen. Het doel is het gebouw te gaan verduurzamen en herontwikkelen tot een modern pand dat weer volledig voldoet aan de eisen, voor nu en in de toekomst. 

Huurder SBM Offshore is een Nederlandse beursgenoteerde (AEX-)onderneming, ontstaan uit diverse Nederlandse scheepswerven, en specialist van drijvende platforms voor de productie, opslag en overslag van olie en gas.

CBRE adviseerde koper PingProperties in deze transactie. De verkoper werd bijgestaan door JLL. Unifore Real Estate trad op als JV partner van de verkoper.

Boilerplate

Over CBRE
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.