Amsterdam,
01
maart
2016
|
13:47
Europe/Amsterdam

Plaza West Haarlem B.V. koopt bestaand winkelcentrum en ontwikkelingslocatie in Haarlem West

Plaza West Haarlem B.V., een privaat samenwerkingsverband, heeft een grondpositie van 5 hectare met daarop circa 10.000 m² bestaande retail en een ontwikkelingspotentie van ruim 600 woningen in Haarlem West aangekocht van Westgracht Vastgoed.

Plaza West Haarlem B.V. gaat gefaseerd 542 appartementen, 3.500 m² retail en bijbehorende parkeergelegenheid realiseren aan de Menno Simonszweg in Haarlem. Het bestaande retailgebouw zal verder uitgebreid worden met de komst van Fit For Free en Monkey Town die per 1 april hun deuren zullen openen. Daarnaast worden er op korte termijn 63 studio's ontwikkeld in, respectievelijk op, het bestaande retailgebouw. Op dit moment zijn de ketens Albert Heijn, Aldi, Gall & Gall, Etos en Action gevestigd op de locatie.

Ontwikkelaar Han Kleinjan: “De komst van Fit for Free en Monkey Town en de upgrade van het bestaande winkelcentrum zullen het gebied nog aantrekkelijker maken voor de inwoners van Haarlem en daarbuiten. Ook de nieuwbouwappartementen zullen de kwaliteit van het gebied verder verhogen. Deze kenmerken zich door een hoogwaardig opleveringsniveau, comfortabele buitenruimte en ruim voldoende parkeergelegenheid.”

De woningen zullen gefaseerd, verdeeld over 6 gebouwen, worden ontwikkeld. Financier NIBC heeft de financiering voor de acquisitie verstrekt.

CBRE heeft een belangrijke rol gespeeld bij het aantrekken van de financiering en heeft de koper begeleid bij het financieringsproces. Koper werd op juridisch gebied bijgestaan door Boekel, financier door Houthoff Buruma en verkoper door Baker & McKenzie. CBRE treedt eveneens op als verkopend adviseur namens Plaza West Haarlem B.V.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.