Amsterdam,
01
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Primark huurt 3.500 m² in Dordrecht

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van haar opdrachtgevers een langjarige huurovereenkomst gesloten met Primark in Dordrecht. De nieuwe winkel van Primark in winkelcentrum Drievriendenhof van circa 3.500 m² is vandaag geopend.

Syntrus Achmea heeft de Drievriendenhof voor de komst van Primark ingrijpend gerenoveerd. De individuele winkelunits op de begane grond en eerste verdieping in het achterste gedeelte van de winkelpassage zijn samengevoegd tot één grote winkelruimte, verdeeld over twee verdiepingen. Met de komst van Primark is de oude winkelpassage gehalveerd in lengte. Winkelcentrum Drievriendenhof omvat in totaal ruim 10.700 m² winkelruimte. Primark huurt daarmee een aanzienlijk deel van de in het winkelcentrum beschikbare meters. Voor het winkelend publiek is een parkeergarage beschikbaar met 440 plaatsen.
De herontwikkeling van Drievriendenhof past in de strategie van Syntrus Achmea om via actief asset management waarde te creëren voor haar klanten. Syntrus Achmea verwacht dat A-locaties in de kernwinkelgebieden van de grootste winkelsteden ook in de toekomst aantrekkelijk blijven voor consumenten en daarmee ook voor institutionele beleggers. Naast Primark zijn ook o.a. New Yorker, Didi, Sacha en Douglas in de Drievriendenhof gevestigd.

CBRE bracht de verhuurtransactie namens Syntrus Achmea tot stand. CBRE heeft daarnaast de gehele renovatie begeleid en verzorgt tevens het vastgoedmanagement van het winkelcentrum. Top Vastgoed adviseerde Syntrus Achmea bij de herontwikkeling.

Top Vastgoed en CBRE Retail zijn door Syntrus Achmea ingeschakeld voor de verhuur van de laatste beschikbare units in het winkelcentrum.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.