21
januari
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Private beleggers verkopen vastgoedportefeuille aan ACCBank

De ACCBank uit Ierland heeft een vastgoedportefeuille, bestaande uit drie objecten in Amsterdam, gekocht van een consortium van internationale beleggers.

Het transactiebedrag van het onderliggende vastgoed is circa € 38 miljoen, hetgeen een BAR van ca. 6% k.k. representeert. Het vastgoed is verworven ten behoeve van het eerste Nederlands vastgoedfonds van ACCBank, waarin uitsluitend Ierse beleggers zullen participeren.

De drie kantoorgebouwen zijn gelegen op karakteristieke Amsterdamse locaties: ‘Y-point Amsterdam’ ligt in de van Diemenstraat aan de westelijke IJ-oevers en ‘Herenstaete’ en ‘De Sterre’ zijn gelegen in de grachtengordel, aan de Herengracht resp. Keizersgracht. In ieder van de drie kantoorgebouwen zijn meerdere huurders gehuisvest. Het algehele metrage van de drie objecten bedraagt circa 14.000 m².

Bouwfonds Asset Management heeft de ACCBank begeleid bij de acquisitie en fondsvorming en wordt verantwoordelijk voor het Asset Management en Property Management.

De ACCBank werd geadviseerd door EPAC Property Counselors. Bij de acquisitie en fondsvorming werd koper juridisch en fiscaal geadviseerd door respectievelijk CMS Derks Star Busmann en PricewaterhouseCoopers.

CB Richard Ellis trad op als adviseur van het consortium. Juridisch en fiscaal werd het consortium geadviseerd door respectievelijk Loyens & Loeff en RechtStaete.