Amsterdam,
27
maart
2019
|
15:03
Europe/Amsterdam

Project Bishop verkocht

Een Nederlandse kantorenportefeuille bekend onder de naam Project Bishop is door een combinatie van meerdere verkopers verkocht aan DE Harbert Management Corporation (Europe) LLC, adviseur van het Harbert European Real Estate Fund V LP, een pan-Europese beheerder van vastgoedfondsen.

Project Bishop bestaat uit drie afzonderlijke portefeuilles (Queen, Rook en Knight) met in totaal 12 kantoorgebouwen, die voornamelijk in de Randstad liggen. In totaal hebben de portefeuilles een verhuurbare vloeroppervlakte van 69.000 m² en een indrukwekkende bezettingsgraad van 81%. De gecombineerde portefeuille biedt een uitstekende combinatie van een stabiel inkomen en potentieel met toegevoegde waarde.

De verkopers werden geadviseerd door CBRE (commercieel) en Allen & Overy (juridisch). Harbert, dat deze portefeuille kocht in een joint venture met de Nederlandse vermogensbeheerder Quan Investors, werd geadviseerd door Savills (commercieel), GT Law (juridisch) en SGS Search (technisch).

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.