Tilburg,
29
april
2019
|
17:34
Europe/Amsterdam

Prologis koopt 82.700 m² in Tilburg van CBRE Global Investors

Hoogwaardige distributiecentrum volledig verhuurd aan bestaande klant

Prologis, de leider in logistiek vastgoed, kondigt aan dat het in Tilburg een complex van 82.700 vierkante meter hoogwaardig logistiek vastgoed heeft gekocht. Het gebouw is inmiddels volledig verhuurd aan een grote logistieke dienstverlener, een bestaande klant. Prologis verwerft, namens Prologis European Properties, het pand van CBRE Global Investors, een van de leidende real asset management bedrijven. Het logistieke platform van CBRE Global Investors biedt toegang tot een hoogwaardige en gediversifieerde portefeuille op toplocaties in Europa.

Het aangekochte distributiecentrum is gevestigd op een van de Nederlandse logistieke flagshipparken van Prologis. De acquisitie sluit naadloos aan bij de bestaande bezittingen van Prologis op het park en brengt het totale oppervlak bedrijfsruimte dat de onderneming hier in portefeuille heeft op circa 377.600 vierkante meter. Klanten op dit park zijn onder meer Coolblue, Syncreon, Samsung en Pantos Logistics.

Sander Breugelmans, vice president, country manager Prologis Benelux, licht toe: “Bedrijfsgrond en kwaliteitspanden worden steeds schaarser. Door de sterke vraag zijn de leegstandcijfers van hoogwaardig logistiek vastgoed naar een historisch laag niveau gedaald. Met deze investering versterken we onze aanwezigheid op een van de meest aantrekkelijke en snelst groeiende Europese logistieke markten.”

Prologis werd bij de transactie geadviseerd door TLF Real Estate en DLA Piper. CBRE Global Investors werd bijgestaan door CBRE, Houthoff en SGS Search.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.