04
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Prologis koopt DC van circa 23.000 vm in Utrecht

Prologis, Inc., een toonaangevende eigenaar, exploitant en ontwikkelaar van logistiek vastgoed wereldwijd, kondigt vandaag aan dat Prologis een distributiecentrum heeft aangekocht van Pronam van 23.112 vierkante meter in Utrecht.

Het pand is gelegen op bedrijventerrein de Lage Weide en is volledig verhuurd. Met een centrale ligging in Nederland en directe aansluiting op de A2, water en spoor is dit een strategische locatie voor nationale distributie en e-commerce activiteiten. Daarnaast biedt de aanwezigheid van een rail- en een containerterminal extra mogelijkheden voor multimodaal goederenvervoer.
“Op strategische locaties in de Benelux versterken we onze portefeuille, zodat we nu en in de toekomst kunnen blijven voldoen aan de behoefte van de klant aan kwalitatief hoogwaardig vastgoed op A-locaties,” aldus Bram Verhoeven, vice president Prologis Benelux. “We zijn dan ook blij Utrecht DC1 aan ons portfolio toe te kunnen voegen.”
Prologis deed deze acquisitie namens het door haar gemanaged fonds Prologis European Property Fund II (PEPFII).

Pronam werd bij de verkoop geadviseerd door CBRE en Houthoff, Prologis werd bij de koop geadviseerd door Lexence.

Prologis is de leidende leverancier van industrieel vastgoed in de Benelux, met circa 1,2 miljoen vierkante meter aan logistieke en distributieruimte per 30 juni 2013.