03
februari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

PropertyMatch Platform gelanceerd in continentaal Europa

Het PropertyMatch handelsplatform van CB Richard Ellis en GFI voor aandelen in niet-genoteerde vastgoedfondsen is nu ook open voor continentaal Europese fondsen. Na een succesvol eerste jaar waarin voor ongeveer EUR 400 miljoen aan handelsvolume in de secundaire markt werd gerealiseerd, is dat volume inmiddels verder toegenomen naar circa EUR 500 miljoen.

Het platform, dat een belangrijke bijdrage levert aan de groei van de secundaire markt, is opgezet om transparantie en liquiditeit in de markt voor niet-genoteerde vastgoedfondsen te creëren en nieuwe beleggers naar deze asset class te trekken.

Casper van Grieken, Director Real Estate Finance Nederland: ‘het succes en de betrouwbaarheid van PropertyMatch in het Verenigd Koninkrijk heeft de weg geplaveid voor introductie in de rest van Europa. Het waardevolle platform zal ook in Nederland de liquiditeit van de fondsen vergroten. Hoewel er vanuit fiscaal perspectief mogelijk hindernissen bestaan zijn deze in de praktijk op te lossen. De eerste secondary trade met een Nederlands fonds heeft inmiddels plaatsgevonden.’

Het PropertyMatch platform stelt beleggers in staat om de bied- en laatprijzen te zien voor aandelen in niet-genoteerde vastgoedfondsen. Dit gebeurt via een anoniem, online handelsscherm. Beleggers kunnen hier zelf hun prijzen en gewenst volume afgeven, zonder dat zichtbaar wordt wie de achterliggende partij is. Op deze manier functioneren de beleggers in feite als market makers en wordt voor de verschillende aandelen duidelijk welke waarde er in de secundaire markt aan wordt toegekend.