Amsterdam,
01
november
2022
|
15:12
Europe/Amsterdam

Provast verkoopt life sciences-gebouw in Leiden

Media contact: Irene Martini

Ontwikkelaar Provast heeft het life-sciences gebouw voor Batavia Biosciences op het Leiden Bio Science Park aan CBRE Investment Management verkocht. CBRE IM koopt de nieuwbouw locatie van 12.000 m² voor een mandaat van een institutionele belegger.

Batavia Biosciences zal het gebouw gebruiken voor de productie van vaccins en geneesmiddelen tegen diverse infectieziekten. In april 2023 gaat de bouw van start met een geplande oplevering eind 2024.

Provast ontwikkelt het gasloze gebouw met diverse duurzame toepassingen, zoals PV-panelen en een BREEAM Excellent certificering. Het gebouw wordt een eyecatcher en zal zich nadrukkelijk zichtbaar zijn vanaf de A44. Het ontwerp van Paul de Ruiter Architects kenmerkt zich door een moderne uitstraling en een hoge mate van flexibiliteit.

Provast is bij deze transactie commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch door Loyens & Loeff. CBRE Investment Management is commercieel begeleid door Savills, juridisch door CMS en technisch door CBRE Development Services.

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.