Amsterdam,
19
december
2017
|
17:27
Europe/Amsterdam

Q42 huurt kantoorruimte in Haagse Binckhorst

Apollo 14

Q42 Internet is met Borghese Real Estate en COD een langjarige huurovereenkomst aangegaan voor 2.200 m² kantoorruimte in gebouw Apollo 14 in de Haagse wijk Binckhorst. Apollo 14 is onderdeel van het Maanpleincomplex en is gelegen aan de Saturnusstraat 14 in Den Haag.

Q42 is een internetbedrijf met vestigingen in Den Haag en Amsterdam en bouwt onder andere apps, websites en connected devices. Daarnaast helpt en investeert Q42 in IT-/ techbedrijven. Redenen van Q42 om zich hier te vestigen zijn de creatieve sfeer en uitstraling van de opkomende woon-en werkwijk de Binckhorst en de initiatieven van de gemeente Den Haag in het gebouw en het gebied.

Creatieve omgeving

In de Binckhorst zijn al tal van creatieve bedrijven gevestigd, onder andere in het bedrijfsverzamelgebouw in de voormalige Caballerofabriek in de Binckhorsthaven. In kantoorgebouw Apollo 14 huurt, naast Q42, ook de gemeente Den Haag kantoorruimte. De gemeente verhuurt deze ruimte aan ondernemers die zich richten op zogenoemde Impact Economy-bedrijven. Dit zijn innovatieve en creatieve bedrijven met aandacht voor duurzaamheid, circulaire economie en/of maatschappelijke betekenis.

De Binckhorst

Het voormalige bedrijventerrein De Binckhorst is volop in ontwikkeling en wordt omgevormd tot een stedelijk en waterrijk gebied waar het aantrekkelijk is voor te werken en te wonen. De drie havens in de Binckhorst gaan hier een belangrijke rol in spelen. Langs de Trekvliet komt ruimte voor 750 tot 1000 woningen (voornamelijk appartementen) voor diverse doelgroepen.

De Binckhorst is gelegen aan de rand van Den Haag, op minder dan 2 kilometer van het centrum. De aanleg van de Rotterdamsebaan en de herinrichting van de Binckhorstlaan zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het gebied.

Q42 is bij deze transactie geadviseerd door CBRE. Nadorp Makelaars en BNP Paribas adviseerden Borghese Real Estate en COD.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.