Amsterdam,
29
oktober
2019
|
09:45
Europe/Amsterdam

Quadoro koopt Alpha Centauri Diemen

Quadoro Investment GmbH heeft het kantoorgebouw Alpha Centauri in Diemen gekocht voor de open-ended special AIF Quadoro Sustainable Real Estate Europe (QSREE). De verkoper van het gebouw is een buitenlandse institutionele belegger met Rubens Capital Partners als asset en investment manager.

Het gebouw heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van meer van 10.000 m², verdeeld over 9 verdiepingen e beschikt over 200 ondergrondse parkeerplekken. Onder leiding van Rubens Capital Partners is het gebouw recentelijk geheel gerenoveerd en verhuurd aan het Zorginstituut Nederland (ZIN) en Snippe Projectontwikkeling. De catering, receptiediensten en hospitality zijn uitbesteed aan D&B.

Het kantoorgebouw staat op een centrale locatie in Diemen, ongeveer 10 kilometer van het centrum van Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Sustainable Real Estate AG, de duurzaamheidsadviseur van het fonds, voerde de locatieanalyse uit: de grootstedelijke regio van Amsterdam scoort ruim boven het gemiddelde en voldoet daarmee aan de duurzaamheidscriteria van het fonds.

CBRE heeft de verkoper bij deze transactie geadviseerd.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.