Amsterdam,
25
november
2019
|
10:51
Europe/Amsterdam

Rabobank financiert ontwikkeling van nieuw Pillows Hotel aan Oosterpark in Amsterdam

De Rabobank heeft Amerborgh een lening van € 37 miljoen verstrekt voor de financiering van de ontwikkeling van een nieuw luxueus Pillows Hotel aan de rand van het Oosterpark in Amsterdam.

Dit boetiekhotel in het topsegment wordt gehuisvest in een voormalig gebouw van de Universiteit van Amsterdam en beslaat meer dan 8500 m². Er komen in totaal 89 moderne, goed uitgeruste kamers waaronder drie suites en 15 extra grote kamers. Daarnaast komen er een restaurant met 80 plaatsen, een brasserie met 68 plaatsen, drie vergaderruimten, een volledig uitgerust wellnesscentrum en een ondergrondse parkeergarage met 42 parkeerplaatsen. De verbouwing zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 beginnen en 18 tot 24 maanden in beslag nemen. De opening van het hotel staat gepland voor het derde kwartaal van 2021. Het wordt het vijfde Pillows Grand Hotel in de Benelux.

Edgar Mulder, directeur van Amerborgh: "Deze financiering is van belang voor onze organisatie, want hierdoor kunnen wij onze flag ship location van het hotellabel Pillows in Nederland realiseren. We zijn daarom tevreden met de uitkomst, vooral omdat we kunnen voortbouwen op onze langetermijnrelatie met de Rabobank. Door de recente ontwikkelingen in de financiële markten konden we een langdurige financiering regelen tegen zeer concurrerende voorwaarden. We zijn erg blij met het resultaat en het proces dat we samen met onze adviseurs hebben kunnen uitvoeren."

Bob Meijer, relatiemanager Grootzakelijk van Rabobank Nederland: "We zijn blij dat we onze belangrijke klant Amerborgh hebben kunnen helpen met de ontwikkeling van dit prachtige hotel in Amsterdam. Dit mag zeker topvastgoed worden genoemd en daarom zijn we trots dat we deze financiering hebben kunnen verstrekken. Hiermee kunnen we laten zien hoe belangrijk vastgoedfinanciering in de Nederlandse markt ons is."

Yannick van der Weerden, Senior Consultant CBRE Debt & Structured Finance: "Het nieuwe Pillows Hotel is een prachtige aanvulling op de hotelmarkt in Amsterdam. De locatie en kwaliteit van het product zijn ongeëvenaard en daardoor was deze transactie zeer interessant voor een grote groep financiers. Uiteindelijk kwam de Rabobank als winnaar uit de bus. Hun flexibiliteit en enthousiasme bleken doorslaggevend. We zijn blij dat we Amerborgh bij dit financieringsproces hebben kunnen begeleiden en we zijn zeer tevreden over het resultaat."

Amerborgh werd tijdens de onderhandelingen begeleid door CBRE.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.