Amsterdam,
08
november
2019
|
14:58
Europe/Amsterdam

Real I.S. koopt winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer van Sectie5

De Duitse vastgoedbelegger Real I.S. heeft winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer gekocht van Sectie5. Het winkelcentrum betreft circa 10.500 m² met 45 winkels en is volledig verhuurd.

Sectie5 heeft gedurende de jaren 2013 – 2015 het winkelcentrum grondig gemoderniseerd en uitgebreid. De branchering is verbreed, de twee supermarkten, Albert Heijn en Jumbo, zijn vergroot en het parkeren is geoptimaliseerd. Het vernieuwde vershof heeft sterk op ambacht en beleving ingezet en is daarmee een belangrijke trekker geworden voor het hele winkelcentrum. Hierdoor heeft het winkelcentrum een uitgebreid verzorgingsgebied en een dominante positie in de wijk en omgeving.

Jeroen van Valen, Partner bij Sectie5: “Wij hebben met onze retailkennis een goed winkelcentrum nóg beter kunnen maken. Dit heeft geleid tot een 100% bezetting, enthousiaste huurders en liquide product voor de beleggingsmarkt.”

Ongekend competitieve markt

Lodewijk Buijs, Director Capital Markets bij CBRE: “De Nederlandse retailmarkt blijft buitenlandse beleggers aantrekken. Dat blijkt ook weer uit deze transactie. De vraag is voornamelijk toegespitst op prime high street locaties en convenience-gedreven retail met dominante supermarkten, zoals Rokkeveen. De markt voor dit type product is ongekend competitief.”

Axel Schulz, Global Head of Investment Management bij Real I.S.: “De Nederlandse markt voor winkelvastgoed biedt ons een gunstige risico/rendementsverhouding. Vooral in de nabijheid van economisch sterke locaties zoals Den Haag, is er grote vraag naar moderne winkelcentra met een sterke lokale focus, zoals winkelcentrum Rokkeveen. Het winkelcentrum is daarom een aantrekkelijke en solide toevoeging op onze portefeuille in Nederland.”

Derde retailaankoop Real I.S.

Winkelcentrum Rokkeveen is de derde retailaankoop van Real I.S. in Nederland, na de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost in 2015 en winkelcentrum Parade in Nootdorp in 2017.

De koper, Real I.S., werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en op juridisch vlak bijgestaan door Loyens en Loeff. Sectie5 werd door Houthoff geadviseerd.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2018). De organisatie heeft meer dan 90.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 480 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.