09
december
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Reech CBRE Fonds wint prijs ‘lancering van het jaar’ op Funds Europe Awards

Reech CBRE Alternative Real Estate Fund heeft de prijs voor de ‘Europese lancering van het jaar’ gewonnen tijdens de Funds Europe Awards in Londen. Funds Europe is een business strategy magazine en heeft als doelgroep Europese professionals die zich bezighouden met asset management.

De prijs die het multistrategische fonds afgelopen donderdag 4 december in de wacht sleepte, werd uitgereikt in de categorie Business Awards. Het Europese fonds dat in mei 2007 werd opgericht maakt gebruik van een vernieuwende strategie waarbij onder andere door middel van complexe derivaten posities op de Europese vastgoedmarkt worden genomen. Een ander onderdeel van de strategie is het innemen van zogenaamde long en short posities in beursgenoteerde vastgoedbedrijven en investeringen in ongenoteerde fondsen.

Graham Barnes, Senior Director, Real Estate Finance, CBRE, “We zijn verheugd dat de unieke combinatie van de vastgoedexpertise en het inzicht van CB Richard Ellis en de kennis van capital markets en risk management van Reech AiM’s consistent positieve opbrengst heeft gegenereerd. Zeker gezien de ongekende turbulentie op de markt en de vermindering van waarde, is het fantastisch om door middel van een dergelijke prijs erkend te worden.”

Sinds het fonds in mei 2007 aanving is het één van de best presterende vastgoedbeleggingsfondsen van Europa. Het fonds heeft ruim €150m aan beheerd vermogen met een netto rendement van 33% sinds aanvang, waarvan dit jaar 7%.