15
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Regionale Belasting Groep huurt 2.570 vm in Schiedam

De Regionale Belasting Groep (RBG) en Basisfonds Stationslocaties C.V. hebben, met medewerking van de gemeente Schiedam, recent een huurovereenkomst gesloten voor kantoorruimte in gebouw Stationshof aan het Stationsplein 79 / Spoorstraat 7 in Schiedam.

De huurovereenkomst heeft betrekking op circa 2.570 m² kantoorruimte en 25 parkeerplaatsen in de bijbehorende parkeergarage. Om deze transactie mogelijk te maken is de oorspronkelijke huurovereenkomst tussen verhuurder Basisfonds Stationslocatie C.V. en de gemeente Schiedam – die het gehele gebouw in gebruik had - gedeeltelijk ontbonden. De gemeente Schiedam heeft recent het besluit genomen om het overgrote deel van haar werkzaamheden per 2014 in haar kantoor aan het Stadserf 1 in Schiedam te centraliseren. Na de intrek van de RBG is er nog circa 2.000 m² kantoorruimte voor de verhuur beschikbaar.

Op de gehuurde locatie zal de Regionale Belasting Groep haar hoofdkantoor gaan huisvesten. De Regionale Belasting Groep heft en int sinds 2010 de waterschapsbelastingen voor de hoogheemraadschappen van Schieland en de Krimpenerwaard en van Delfland. Vanaf 1 januari 2013 verzorgt de organisatie deze taken en de uitvoering van de wet WOZ ook voor de gemeente Delft.

CBRE trad tijdens het gehele huisvestingstraject op als adviseur van de huurder en was namens RBG verantwoordelijk voor het opstellen van een Programma van Eisen, definiëring van het nieuwe werkplekconcept en uitvoering van een uitvoerige locatie- en alternatievenanalyse. CBRE heeft daarnaast de onderhandelingen met de vertrekkend huurder en verhuurder gevoerd, het interieurontwerp gerealiseerd en namens RBG het projectmanagement met betrekking tot de renovatie van de betreffende kantoorverdiepingen uitgevoerd.

Verhuurder Basisfonds Stationslocaties C.V. werd bijgestaan door Cushman & Wakefield. Vertrekkend huurder, de gemeente Schiedam, werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff.