Amsterdam,
30
maart
2022
|
14:45
Europe/Amsterdam

Reshape Properties verwerft voormalig warenhuis in Amersfoort

Het voormalige Hudson’s Bay winkelpand van circa 11.000 m2 in Amersfoort is verkocht aan Reshape Properties voor herontwikkeling naar woon- en winkelruimte. The Sting Companies en Action hebben een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huur van winkelruimte in het object. Eerder kocht ReShape voormalige V&D panden in Rijswijk en Dordrecht aan voor herontwikkeling.  

Reshape Properties zal het pand, een rijksmonument uit 1934 aan de Utrechtsestraat 27 in Amersfoort, herontwikkelen naar mixed-use inclusief woningen en retail. In het najaar van 2022 zullen drie retail units worden opgeleverd. The Sting Companies en Action huren respectievelijk een unit van 4.800 m2 en van 1.212 m2. De derde winkelruimte van 1.760 m² is nog beschikbaar.

Tijdens de transactie werd verkoper commercieel bijgestaan door CBRE en juridisch geadviseerd door Houthoff. CBRE adviseerde Reshape Properties bij de verhuurtransacties. KroesePaternotte adviseerde The Sting Companies.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.