15
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rijksgebouwendienst verlengt huurcontracten in Assen en Groningen

De Rijksgebouwendienst (RGD) heeft met Tasman Properties C.V. twee huurovereenkomsten voor kantoorruimte in Assen en Groningen langjarig verlengd.

De verlenging in Assen betreft circa 2.840 m² kantoorruimte in gebouw de Borgh aan de Borgstee 19-21 alsmede 65 parkeerplaatsen op het bijbehorende terrein. De Dienst Vervoer & Ondersteuning, onderdeel van de Dienst Justitiële Inrichtingen, is de enige huurder in het gebouw dat dienst doet als hoofdkantoor.

In het Poortgebouw aan de Emmasingel 1 in Groningen heeft Tasman Properties C.V. een huurcontract verlengd met de RGD betreffende circa 4.591 kantoorruimte en 60 parkeerplaatsen.
De huurder is Agentschap Telecom, een Nederlandse overheidsorganisatie die het gebruik van de etherfrequenties in brede zin in Nederland reguleert en controleert. Agentschap Telecom is onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De organisatie is gevestigd in Groningen en Amersfoort.

Als onderdeel van de overeenkomsten investeren de Rijksgebouwendienst en Tasman Properties C.V. in beide gebouwen. De Rijksgebouwendienst beheert en ontwikkelt de gebouwen van het Rijk. Het gaat om 2000 objecten, waarvan 350 monumenten. CBRE en Holland Realty Partners traden in beide transacties op als adviseur van verhuurder Tasman Properties C.V.