Rotterdam,
01
december
2020
|
16:13
Europe/Amsterdam

Rubens Capital Partners verkoopt twee woningcomplexen in Rotterdam aan ERES REIT

Rubens Capital Partners (RCP) heeft twee woningcomplexen met in totaal 84 appartementen verkocht aan Canadese belegger ERES REIT. De twee appartementencomplexen uit 1994 liggen naast elkaar aan de Etienne de Bouterstraat en de Van Milplaats, vlakbij winkelcentrum Lage Land in Rotterdam. De complexen bevatten driekamerappartementen met geliberaliseerde huurprijzen en zijn volledig verhuurd.

De huurwoningen hebben een goede locatie direct naast twee supermarkten en hebben gratis parkeergelegenheid en andere voorzieningen. Koper ERES heeft meerdere woningen in Rotterdam in bezit en beheer.

RCP werd in de verkoop bijgestaan door CBRE en Core Notariaat. ERES werd juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff

Boilerplate

Over Rubens Capital Partners:

RCP is een in Amsterdam gevestigde onafhankelijke asset en investment manager en heeft ca € 3 miljard aan assets under management in Nederland en de VS. RCP investeert voornamelijk in woningen, kantoren en winkels voor institutionele beleggers en family offices.

Over ERES REIT

ERES is een open-end vastgoedinvesteringstrust zonder rechtspersoonlijkheid naar het recht van de provincie Ontario, Canada. De units van ERES staan genoteerd aan de TSX onder het symbool ERE.UN. ERES is Canada’s enige volledig Europees georiënteerde multi-residentiële REIT, met een huidige initiële focus op het investeren in hoogwaardig multi-residentieel vastgoed in Nederland. ERES bezit een portfolio van 137 panden, bestaande uit 5,865 woningen en bijbehorend commercieel vastgoed in Nederland. Daarnaast bezit ERES één kantorencomplex in Duitsland en één kantorencomplex in België.

ERES is gevestigd en kantoorhoudende te, M5E 1W1, Toronto, Ontario, Canada aan de 11 Church Street, Suite 401.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.