Amsterdam,
14
augustus
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Cromwell en Goldman Sachs gaan samenwerking aan voor duurzaam kantoor The Joan in Amsterdam

Vastgoedbelegger en -manager Cromwell Property Group (ASX: CMW) (“Cromwell”) behartigt de belangen van Jacana B.V. en zal het asset management doen van The Joan, een nieuw kantoorgebouw van 24.078 m² met een parkeergarage, in Amsterdam Overamstel. Jacana B.V. is een special purpose vehicle van de Goldman Sachs Merchant Banking Division ("Goldman Sachs").

Het gebouw wordt ontwikkeld door Being, een nieuwe generatie ontwikkelaars die zich richt op het creëren van zeer duurzame projecten. Het bekroonde ontwerpbureau OZ is ook betrokken. De bouw start in het derde kwartaal van 2020 en oplevering wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2022.

Gelegen in een opkomend gebied van Amsterdam langs de A10, wordt The Joan een modern kantoorgebouw van acht verdiepingen met een BREEAM Excellent-certificering, bestaande uit een multifunctionele en creatieve begane grond, een restaurant, veel natuurlijk licht en groen in een duurzaam en gezond ondernemingsklimaat. De naastgelegen groene parkeergarage krijgt 246 eigen parkeerplaatsen en wordt voorzien van fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen.

Door de centrale en gunstige ligging is The Joan goed bereikbaar met het openbaar vervoer en via de nabij gelegen snelweg A10. Het gebied barst nu al van succesvolle bedrijven uit verschillende branches, zoals media & entertainment, fashion & design, IT & multimedia, mobiliteit & logistiek en food & hospitality.

Wouter Zwetsloot, Head of Real Estate in Europa, bij Cromwell Property Group zegt: “The Joan is een geweldige ontwikkeling die de nodige hoogwaardige en toekomstbestendige duurzame kantoorruimte zal toevoegen aan de Amsterdamse kantorenmarkt. Beleggers worden veel kritischer en factoren op het gebied van duurzaamheid en welzijn zijn een cruciale overweging bij het selecteren van gebouwen. The Joan is speciaal ontworpen om aan deze eisen te voldoen."

"We zijn verheugd om de langdurige samenwerking met Goldman Sachs voort te zetten en door te gaan met het creëren van hoogwaardige en goed beheerde ruimte voor onze klanten in de Nederlandse kantorenmarkt", voegde hij eraan toe.

Cromwell en Goldman Sachs werden geadviseerd door Loyens & Loeff. Being en partner Steengoed BMA werden geadviseerd door DLA Piper en CBRE. BentallGreenoak zorgde voor een senior construction facility.