Amsterdam,
28
augustus
2015
|
13:40
Europe/Amsterdam

Samsung verhuist in 2016 naar Schiphol

Samsung Electronics Benelux B.V. verhuist in 2016 naar multi-tenant gebouw Avioport op Schiphol. Met Schiphol Real Estate B.V. (namens Airport Real Estate Management B.V.) werd een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 6.800 m² kantoorruimte inclusief parkeerplaatsen aan de Evert van de Beekstraat 310. Het is de grootste gebruikerstransactie op Schiphol in 2015 tot nu toe.

Alle Samsung-entiteiten, die nu nog op twee locaties in Delft gevestigd zijn, verhuizen voor de zomer van 2016 naar Schiphol. Samsung kiest hiermee voor een centrale locatie in een internationale omgeving die zeer goed bereikbaar is voor medewerkers en zakelijke relaties uit binnen- en buitenland. Op de nieuwe locatie creëert Samsung een inspirerende werkomgeving, waar het Samsung Executive Briefing Center onderdeel van uitmaakt. Hier kunnen relaties de zakelijke oplossingen van Samsung in een realistische omgeving ervaren. 

De keuze voor Avioport laat wederom de aantrekkingskracht van Schiphol als vestigingslocatie zien. Schiphol Central Business District (centrum) wordt steeds meer een werk- én verblijfsgebied en dat sluit goed aan op de wensen van de kantoorgebruiker. Het aantal beschikbare kantoormeters wordt hier steeds schaarser en de bezettingsgraad is hier na de komst van Samsung ca. 91%. JLL trad op als adviseur van Samsung.

CBRE behartigde de belangen van de verhuurder tijdens deze transactie. De verhuur van Avioport is in collegiale handen van DTZ Zadelhoff en CBRE.

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.