09
augustus
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schaarste logistieke markt voor gebruikers en beleggers

De interesse van beleggers in prime logistiek vastgoed is groot, maar het aanbod van dit product is schaars.

Dit blijkt uit de nieuwste MarketView Dutch Logistics Market van CBRE. Beleggers richten zich met name op modern, langjarig verhuurd logistiek vastgoed in een sterk gebied, terwijl dit juist het segment is waar schaarste heerst.

Het Nederlandse leegstandsniveau op de logistieke markt is met 7,2% stabiel te noemen. De vraag vanuit de gebruiker naar ‘nieuw’ logistiek vastgoed op de beste locaties duurt onverminderd voort. De schaarste in dit segment kan zorgen voor een opwaartse druk op de vooralsnog stabiele huurprijzen. Alhoewel de opname in de afgelopen zes maanden 30% lager uitviel dan het exceptionele volume van de eerste helft van 2011, is deze nog steeds als sterk te kwalificeren.

Ondanks het lage beleggingsvolume gedurende het eerste half jaar van 2012 (63% lager dan dezelfde periode in 2011) verwacht CBRE dat in het aankomende halfjaar enkele substantiële beleggingsdeals zullen plaatsvinden. De zeer lage leegstand in sommige deelgebieden en de specifieke vraag van zowel beleggers als gebruikers biedt volgens CBRE mogelijk kansen voor nieuwe logistieke vastgoedontwikkelingen.

MarketView Dutch Logistics Market H1 2012MarketView Dutch Logistics Market H1 2012