Amsterdam,
30
mei
2017
|
12:19
Europe/Amsterdam

Schiphol Real Estate en Microsoft bevestigen partnership

Microsoft en Schiphol Real Estate hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van de huurovereenkomst en hun partnership in The Outlook op Schiphol Central Business District (CBD). Doel van het partnership is het creëren van het meest ‘smart & connected’ gebouw én gebied in Nederland door het toepassen van de laatste technologieën. The Outlook zal een meer open karakter krijgen, waarbij Microsoft haar partners en andere tech bedrijven uitnodigt om samen te werken aan smart technologie ontwikkelingen. Microsoft zal minder oppervlakte in The Outlook afnemen waardoor meer ruimte ontstaat voor collaboratie met partners. Deze meters zullen door haar partners in het smart technology ecosysteem worden gehuurd. Door de implementatie van een open data infrastructuur wordt het gehele ecosysteem in smart technologie in staat gesteld om slimme gebouw- en lifestyle toepassingen te ontwikkelen.

Jan Willem Weissink, Directeur Schiphol Real Estate: “Dit is de perfecte stap in onze ambitie om Leading Digital Airport te worden. Als gebieds- en gebouweigenaar creëert Schiphol Real Estate een Smart Schiphol Central Business District waarbij wij ons niet alleen beperken tot slimme oplossingen op gebouw-niveau, maar juist ook op de integratie en koppeling van slimme gebouwen met de omgeving, parkeergarages, gebruikers, bezoekers en het openbare gebied.”

Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur Microsoft Nederland: “Ons nieuwe kantoor in The Outlook staat voor de volgende stap van het nieuwe werken dat we alweer 10 jaar geleden hebben geïmplementeerd. We hebben mensen en de samenwerking met klanten en partners nog centraler gezet, vanzelfsprekend ondersteunt door de meest innovatieve technologie. Het is een volgende stap in onze reis naar productiviteit, vitaliteit, duurzaamheid en groei. De open manier van samenwerken met onze klanten en partners, maar ook als organisatie, wordt een wereldwijd voorbeeld waarbij slimme toepassingen voor gebouw en omgeving worden ontwikkeld. Microsoft Nederland wil iedereen het maximale uit de mogelijkheden van vandaag en morgen laten halen, ons nieuwe kantoor wordt daar een positieve stimulans op.”

The Outlook is een 36.000 m² groot kantoorverzamelgebouw op Schiphol CBD op 10 minuten lopen van de terminal. Microsoft is bij de verlenging van de huurovereenkomst bijgestaan door haar adviseur JLL, Eversheds en Kennedy van der Laan. Schiphol Real Estate is geadviseerd door CBRE en bGrid.

Dit persbericht is uitgebracht door Schiphol Real Estate.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.