24
mei
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schroder Investment Management huurt in WTC Amsterdam

Maatschap World Trade Center Amsterdam heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Schroder Investment Management Benelux (Schroders) voor circa 660 m² kantoor- en archiefruimte in Toren A van het World Trade Center (WTC) aan de Strawinskylaan 521 in Amsterdam.

De nieuwe huurder neemt de ruimte over van Beheermaatschappij WTC Amsterdam die in Toren D een nieuw kantoor zal vestigen.
De leegstand in World Trade Center Amsterdam wordt hiermee nog verder teruggedrongen tot 2.25%.

World Trade Center Amsterdam is een commercieel zakencentrum op de Zuidas, het commerciële en economische hart van Amsterdam, met meer dan 125.000 m² kantoorruimte. Op dit moment is er nog circa 2.600 m² beschikbaar, te huur vanaf 27 m². Meer dan 300 bedrijven van 30 verschillende nationaliteiten zijn hier gevestigd. Daarnaast zijn er diverse faciliteiten aanwezig in het gebouw zoals winkels, horeca, een reisbureau, postkantoor en een tandartsenpraktijk. World Trade Center Amsterdam is een belegging van het CBRE Dutch Office Fund, een niet-beurs genoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors. CBRE Global Investors is een onafhankelijke dochtermaatschappij van CBRE Group, Inc.

Schroder Investment Management Benelux, kortweg Schroders, is een internationaal actieve asset manager die al enkele jaren in Amsterdam gevestigd is en van Amsterdam Zuid-Oost naar de Zuidas verhuist. Schroders zal vanuit het nieuwe kantoor de (sales)activiteiten in aandelen, obligaties en andere producten uitvoeren, gericht op institutionele beleggers en strategische distributiepartners als banken, family offices en tussenpersonen. Ook de vastgoedafdeling Schroder Property Investment Management wordt in het nieuwe kantoor gevestigd worden. Deze afdeling is niet alleen actief in de verkoop maar beheert ook beleggingen en vastgoedfondsen vanuit de Amsterdamse vestiging.

CBRE bracht de transactie tot stand namens Maatschap World Trade Center Amsterdam.