Amsterdam,
16
januari
2023
|
10:01
Europe/Amsterdam

Schroders Capital verwerft kantoorgebouw Hoog Catharijne van 50.000 m² in het centrum van Utrecht

Schroders Capital heeft de aankoop aangekondigd van het kantorencomplex bovenop het bekende winkelcentrum Hoog Catharijne, direct grenzend aan het centraal station van Utrecht. De 50.000 m² kantoorruimte verdeeld over 7 deels geschakelde kantoorgebouwen is verworven in samenwerking met een consortium van Nederlandse family offices. De overname benadrukt het geloof van Schroders om te investeren in objecten op sterke locaties in de Nederlandse kantorenmarkt waar door middel van het verder verbeteren van de duurzaamheid karakteristieken en het aanbieden van diensten een attractief product voor huurders gecreëerd kan worden. De verkoper van het complex is Klepierre, een Franse REIT en Europa's op een na grootste beursgenoteerde eigenaar van winkelcentra die het eigendom Hoog Catharijne shopping mall zal behouden.

 

We zijn verheugd om dit hoogwaardige kantorencomplex aan onze portefeuille toe te voegen.

Maarten Briët, Co-Head van Schroders Capital Real Estate Netherlands

"De toplocatie in het centrum, omgeven door een breed scala aan voorzieningen en direct grenzend aan een van de drukste treinstations van Nederland maakt het een object dat voldoet aan de wensen van een breed scala aan huurders. Wij geloven sterk in het lange termijn potentieel van goed gelegen multi-tenant kantoren die een inspirerende werkplek bieden aan de gebruikers en deze acquisitie past daar volledig in.We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe huurders, Klepierre als onze directe buur en de lokale gemeenschap om het potentieel van dit levendige zakencentrum in het hart van het stadscentrum van Utrecht verder te benutten."

Financiering voor de overname werd verstrekt door Berlin Hyp en Helaba Landesbank Hessen-Thuringen, die werden geadviseerd door Dentons (juridisch). Klepierre werd bijgestaan ​​door Cushman & Wakefield, De Brauw (juridisch) en CVO (technisch). Schroders werd geadviseerd door CBRE (zowel commercieel als technisch), DLA Piper (juridisch) en PWC (fiscaal).

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

31
augustus
2023
| 11:19 Europe/Amsterdam
Corum Asset Management heeft haar kantorenvastgoedportefeuille verder uitgebreid met de aankoop van Westgate I namens het Corum Origin fonds. Westgate I dient als PwC’s Nederlandse hoofdkantoor samen met het naastgelegen Westgate II kantoor.
24
juli
2023
| 10:37 Europe/Amsterdam
Tensing heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor de huur van circa 1.100 m² kantoorruimte op de veertiende verdieping van het volledig gerenoveerde multi-tenant gebouw ‘W1’ aan de Winthontlaan 1 in Utrecht. Door de uitstekende
10
juli
2023
| 09:00 Europe/Amsterdam
Franse vastgoedbelegger Corum Asset Management heeft haar kantorenvastgoedportefeuille verder uitgebreid met de aankoop van het Nederlandse hoofdkantoor van Capgemini in Utrecht Leidsche Rijn in Nederland namens het Corum XL SCPI fonds.Triple A
24
mei
2023
| 15:44 Europe/Amsterdam
GARBE Institutional Capital heeft voor één van haar fondsen het kantoorgebouw aan de Fellenoordstraat 72-94 in Breda verkocht aan FOUR-D. Het kantoorgebouw ligt in het centrum van Breda en beschikt over ruim 3.200 m² v.v.o kantoorruimte en 57