Amsterdam,
16
januari
2023
|
10:01
Europe/Amsterdam

Schroders Capital verwerft kantoorgebouw Hoog Catharijne van 50.000 m² in het centrum van Utrecht

Schroders Capital heeft de aankoop aangekondigd van het kantorencomplex bovenop het bekende winkelcentrum Hoog Catharijne, direct grenzend aan het centraal station van Utrecht. De 50.000 m² kantoorruimte verdeeld over 7 deels geschakelde kantoorgebouwen is verworven in samenwerking met een consortium van Nederlandse family offices. De overname benadrukt het geloof van Schroders om te investeren in objecten op sterke locaties in de Nederlandse kantorenmarkt waar door middel van het verder verbeteren van de duurzaamheid karakteristieken en het aanbieden van diensten een attractief product voor huurders gecreëerd kan worden. De verkoper van het complex is Klepierre, een Franse REIT en Europa's op een na grootste beursgenoteerde eigenaar van winkelcentra die het eigendom Hoog Catharijne shopping mall zal behouden.

 

We zijn verheugd om dit hoogwaardige kantorencomplex aan onze portefeuille toe te voegen.

Maarten Briët, Co-Head van Schroders Capital Real Estate Netherlands

"De toplocatie in het centrum, omgeven door een breed scala aan voorzieningen en direct grenzend aan een van de drukste treinstations van Nederland maakt het een object dat voldoet aan de wensen van een breed scala aan huurders. Wij geloven sterk in het lange termijn potentieel van goed gelegen multi-tenant kantoren die een inspirerende werkplek bieden aan de gebruikers en deze acquisitie past daar volledig in.We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe huurders, Klepierre als onze directe buur en de lokale gemeenschap om het potentieel van dit levendige zakencentrum in het hart van het stadscentrum van Utrecht verder te benutten."

Financiering voor de overname werd verstrekt door Berlin Hyp en Helaba Landesbank Hessen-Thuringen, die werden geadviseerd door Dentons (juridisch). Klepierre werd bijgestaan ​​door Cushman & Wakefield, De Brauw (juridisch) en CVO (technisch). Schroders werd geadviseerd door CBRE (zowel commercieel als technisch), DLA Piper (juridisch) en PWC (fiscaal).

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

09
april
2024
| 10:00 Europe/Amsterdam

Een particuliere belegger heeft het winkelobject aan de Hoofdstraat 97 / Mariastraat 2 te Apeldoorn verworven.

Het verkochte betreft 2 winkels, waarvan 1 leeg, en 4 gesplitste bovenwoningen, waarvan 3 leeg. De

06
maart
2024
| 08:10 Europe/Amsterdam

M7 Real Estate heeft het kantoorgebouw aan de Peter Vineloolaan 50 in Bergen op Zoom verkocht aan een particuliere belegger.

Het kantoorgebouw bevindt zich op de kantorenstrip van Bergen op Zoom en biedt een ruime

29
november
2023
| 15:14 Europe/Amsterdam

Dudok Real Estate heeft haar vastgoedportefeuille uitgebreid met de aankoop van Weena Toren.

De Weena Toren is een gebouw van 33 verdiepingen gelegen in het CBD van Rotterdam. De transactie bestaat uit de eerste 14

10
november
2023
| 11:29 Europe/Amsterdam

Kantoorgebouw Domus Medica in Utrecht heeft drie nieuwe huurders aangetrokken voor ruim 920 m² kantoorruimte. Het gaat om de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NKF), Borstkankervereniging Nederland (BVN) en de