Rotterdam,
03
december
2019
|
14:32
Europe/Amsterdam

Sentia neemt intrek in De Rotterdam

Internationale Managed Cloud Provider brengt twee vestigingen samen en huurt 1.150 m² kantoorruimte in markante Rotterdamse toren

Sentia, een Managed Cloud Provider met een focus op kritische applicaties, is een langjarig huurcontract aangegaan voor 1.150 m² kantoorruimte op de 33e verdieping van De Rotterdam aan de Wilhelminakade 157. Het bedrijf voegt hiermee twee vestigingen uit Delft en Maassluis samen op één locatie.

”Sentia heeft elf kantoren verspreid over Europa. Het wordt steeds belangrijker om te werken vanuit kantoorlocaties die ons internationale team aanspreken. Daarom zijn we verschillende locaties aan het vernieuwen en heroverwegen. Sentia heeft een sterke klantgerichte cultuur waarbij we dichtbij de klant zitten, maar ook met klanten op onze kantoren samenwerken. Het idee om in de regio’s Amsterdam, Utrecht en Rotterdam te zitten sluit daar goed bij aan. Uiteraard is het minstens zo belangrijk dat onze (toekomstige) collega’s nooit ver hoeven te reizen om bij een Sentia-kantoor te komen. De verhuizing naar "De Rotterdam" is een belangrijke stap binnen dit grotere programma. Het biedt zowel de uitstraling als de locatie die wij denken nodig te hebben. We kijken ernaar uit hier op korte termijn onze intrek te nemen”, aldus Ian Zein, CEO van Sentia.

De Rotterdam is een van de bekendste gebouwen van Nederland, ontworpen door Rem Koolhaas en opgeleverd in 2013. Recent werd de begane grond grootschalig gerenoveerd en werd het hospitality programma opnieuw ingericht door The Office Operators. Het mixed use gebouw met retail, een hotel, appartementen en kantoren heeft nog slechts enkele kantoorverdiepingen beschikbaar voor verhuur.

De Kop van Zuid geldt steeds meer als een van de meest interessante vestigingsplaatsen in Rotterdam. De internationale allure van het gebied, de bereikbaarheid per openbaar vervoer en de aanwezigheid van tal van aantrekkelijke horeca met de opkomst van het nabij gelegen Katendrecht zijn belangrijke vestigingsplaatsfactoren.

CBRE adviseerde in collegiale samenwerking met De Mik Bedrijfshuisvesting de verhuurder, De Rotterdam Propco Lux S.à.r.l., in deze transactie. Sentia werd bijgestaan door JLL.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.