Amsterdam,
19
juli
2022
|
13:20
Europe/Amsterdam

Smartlog Maasvlakte technisch- en duurzaam gekeurd

PATRIZIA AG, een toonaangevende partner voor wereldwijd vastgoed, heeft afgelopen december met de aankoop van Smartlog Maasvlakte in metrages de grootste logistieke single-asset deal ooit in Nederland gesloten. Het distributiecentrum Smartlog Maasvlakte is een gigantisch logistiek complex op een 30 hectare groot terrein in Distripark Maasvlakte West.

De Technical Due Diligence (TDD) van het grootste distributiecentrum ooit op de Nederlandse markt ontwikkeld, is voorafgaand aan de koop door CBRE Development Services uitgevoerd. Dit betrof het beoordelen en toetsen van het ontwerp en de ontwikkeling op kwaliteit, marktconformiteit en compliance. Hierbij zijn eventuele technische- en financiële risico’s inzichtelijk gemaakt. Tevens is advies gegeven over de wijze waarop PATRIZIA tijdens de verdere bouw invloed kan hebben op de technische kwaliteit.

Gelijktijdig is tijdens de Due Diligence periode een BREEAM-NL Quickscan uitgevoerd, om inzichtelijk te maken welke duurzaamheidsniveau er behaald wordt en welke potentie er nog is om dit te verhogen. Aansluitend heeft CBRE Development Services de Development Monitoring uitgevoerd, waarbij eventuele afwijkingen of wijziging van het ontwerp zijn beoordeeld en geadviseerd.

“De uitdaging van dit project zit hem in de omvang van het geheel, circa 210.000m², en om dan toch iedere vierkante meter tot in detail te inspecteren. Het betrof maar liefst 10 distributiecentra op een kavel, aan het einde van Maasvlakte. Een uitdagend, maar ook ontzettend mooi project om bij betrokken te zijn.”, aldus Rob Wolff, associate director bij CBRE Development Services.

Tim Schotte, Senior Associate en Hans Insing, Associate Director bij PATRIZIA Asset Management: “Door de deskundige kennis van CBRE DS hebben wij met alle vertrouwen de sleutels van deze trophy-asset per 1 juli in ontvangst genomen.”

Na oplevering van iedere hal, worden de daken vervolgens opgeleverd aan Sunrock, die op alle 10 de DC’s ca. 46.000 zonnepanelen gaat aanbrengen met een met een geschatte opbrengst van 23.000 mwh per jaar.

De juridische overdracht vond plaats op 1 juli 2022, waarna CBRE Property Management het object in beheer heeft genomen.  

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.