Amsterdam,
17
april
2019
|
17:05
Europe/Amsterdam

Spaces eerste huurder Wonderwoods Utrecht

Spaces wordt de eerste kantoorhuurder van Wonderwoods in Utrecht. De aanbieder van flexible kantoorruimte heeft een langjarig huurcontract getekend voor 5.700 m².

Wonderwoods bestaat uit twee groene torens met een hectare aan ‘verticaal bos’, aan de Croeselaan in Utrecht. Het gebouw wordt in 2022 opgeleverd.

De eerste toren is ontworpen door de Italiaanse architect Stefano Boeri. In de groene gevel zijn bomen en struiken afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug verwerkt. Toren II, een ontwerp van MVSA Architects, heeft de natuur in het atria, binnentuinen en dakterrassen geïntegreerd. Spaces gaat zijn intrek nemen op de 2e en 3e verdieping van Toren II.

“Wij vinden deze transactie een mooi voorbeeld van de toenemende interesse van flex offices in Utrecht als vestigingsgebied met haar krappe kantorenmarkt in het centrum,” zegt Maarten Schoo, Director bij CBRE Utrecht. “Maar vooral ook een bevestiging dat, nu een wereldspeler als Spaces een belangrijke positie inneemt in een gebouw van internationaal niveau als Wonderwoods, Utrecht inmiddels gezien wordt als een aantrekkelijk werk- en woongebied en zich kan meten aan andere grote steden. Wij als CBRE zijn dan ook trots op onze bijdrage bij de begeleiding van Spaces bij haar nieuwe vestiging van 5.700 m2.’

Spaces werd geadviseerd door CBRE. Wonderwoods Development werd geadviseerd door BNP Paribas Real Estate en JLL.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.