08
augustus
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Starbucks opent filiaal in The Bank

In het vierde kwartaal van dit jaar opent de Amerikaanse keten Starbucks een filiaal in The Bank aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Na de Leidsestraat en de Beethovenstraat is dit voor Starbucks de derde en tevens de grootste vestiging in Amsterdam. Starbucks neemt zijn intrek aan de Rembrandtpleinzijde van het vernieuwde gebouw. Eerder kozen Marqt, George Deli USA, Wagamama en Ajax Experience al voor The Bank.

The Bank is een ontwikkeling van Kroonenberg Groep met ruim 25.000 m2 kantoorruimte en 7000 m2 multifunctionele ruimte. Het voormalig kantoor van de Amsterdamsche Bank werd gedeeltelijk in oude luister hersteld door het atrium opnieuw te openen, een van de oorspronkelijke kenmerken van het pand. Sinds de renovatie mag een A+ duurzaamheidlabel worden gevoerd. De komende jaren zal Starbucks waarschijnlijk nog meer vestigingen in Nederland openen.

Cushman & Wakefield en HB Kroese Paternotte adviseerden Kroonenberg Groep bij deze transactie. CB Richard Ellis trad op namens Starbucks.