Amsterdam,
17
november
2023
|
10:09
Europe/Amsterdam

Stein verkoopt woontoren De Nieuwe Eindhoven aan Bouwbedrijf van de Ven en Investe

De ontwikkelende aannemer uit Veghel en belegger uit Eindhoven investeren gezamenlijk in de ontwikkeling van de duurzame woontoren midden in het centrum van Eindhoven. Met De Nieuwe Eindhoven krijgt de stad er een nieuwe eye-catcher bij. Het gebouw is gelegen aan de Vestdijk, welke onlangs volledig is gerenoveerd en gereed gemaakt voor de komst van deze nieuwbouw woningontwikkeling in dit bruisend deel van Eindhoven.

De Nieuwe Eindhoven betreft een markante nieuwbouwtoren van 180 huurappartementen (50% vrij – 30% midden – 20% sociaal) boven op een sokkel. Door het bijzondere ontwerp van de ranke sokkel wordt de voorname entree van het gebouw duidelijk gemarkeerd in de stad. Door dit ontwerp van architectenbureau DiederenDirrix ontstaat er ruimte voor een groene stadstuin op het kavel. Op de hoogste verdieping zullen onder andere sociale woningen met uitzicht over de binnenstad worden gecreëerd.

Het plan omvat een gedifferentieerd aanbod aan woningen, met een grote focus op betaalbare woningen. De Nieuwe Eindhoven is een ontwikkeling die zeer goed aansluit op de enorme ambitie voor woningen in Eindhoven, een stad met een groot woningtekort.

CBRE en Van Santvoort Makelaars adviseerde verkoper Stein Ontwikkeling en Verhuur tijdens deze transactie. De verkoper blijft voor de verdere uitontwikkeling betrokken bij het project. De kopers werden bijgestaan door VSR Capital.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Headlines

02
april
2024
| 08:10 Europe/Amsterdam

Cabot Properties heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Deonet voor een warehouse van circa 8.000 m² aan de Smaragdweg 40 in Hapert.

Cabot Properties, een internationale private equity onderneming die zich

02
december
2022
| 12:50 Europe/Amsterdam

Fortivest Private Investments C.V. verwerft 36 appartementen aan de 1e Lieven de Keylaan 16-86 in Eindhoven.

De propositie bevindt zich aan de 1e lieven de Keylaan in Eindhoven en bestaat uit 36

22
november
2022
| 12:58 Europe/Amsterdam

Certitudo Capital heeft de verkoop van twee kantoorgebouwen aan de Hambakenwetering in ’s Hertogenbosch en een kantoorgebouw aan de Beukenlaan in Eindhoven aan FGR Indigo voltooid. Certitudo Capital werd hierin geadviseerd door

05
september
2022
| 17:35 Europe/Amsterdam

Het voormalige KPN gebouw, naast station Eindhoven Centraal, heeft vanaf 1 september 2022 een nieuwe huurder. Microtuin (een samenwerking tussen Microlab uit Eindhoven en De Stadstuin uit Utrecht) heeft een langjarige huurovereenkomst