Amsterdam,
22
juli
2022
|
10:56
Europe/Amsterdam

Strawinskyhuis Zuidas verkocht

MEAG heeft het Strawinskyhuis in Amsterdam gekocht van Egeria Real Estate Development en Flow Real Estate. Het gebouw, dat bijna 10.000 m2 kantoorruimte omvat, is centraal gelegen op de Zuidas en wordt volledig gerenoveerd tot een nieuw, hoogwaardig kantoorgebouw.

Het multi-tenantkantoorgebouw aan de Prinses Irenestraat 39-43 krijgt een geheel nieuw ontwerp van architectenbureau ZZDP met flexibele en transparante kantoorverdiepingen, verdeeld over vier bouwlagen. Onderdeel van de renovatie betreft het volledig opnieuw aanbrengen van technische installaties alsmede het realiseren van een atrium, patio en nieuwe gevel.. Na oplevering zal het gebouw over een BREEAM Outstanding certificering beschikken alsmede aan de Paris Proof vereisten voldoen.

Het gebouw zal duurzaamheid en multifunctionaliteit combineren met de transparante uitstraling van een loft. Naar verwachting wordt het Strawinskyhuis in het voorjaar van 2023 opgeleverd. DLA Piper Advocaten zal als hoofdhuurder het gebouw betrekken.

Koper MEAG werd bij deze transactie bijgestaan door BNP Paribas Real Estate en Greenberg Traurig. Verkopende partijen Egeria Real Estate Development en Flow Real Estate werden bijgestaan door CBRE, Houthoff en Loyens & Loeff. 

CBRE Development Services heeft als onderdeel van de transactie voor verkoper de technische due diligence (TDD) en ESG due diligence (EDD) uitgevoerd.

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.