Amsterdam,
07
juli
2015
|
14:43
Europe/Amsterdam

Studentenhuisvesting: Beleggen in beter wonen


De beleggersmarkt voor studentenwoningen wordt in snel tempo volwassen. Nederland biedt volop beleggingskansen door de groeiende vraag. Bovenop het huidige tekort aan studentenwoningen, verwacht internationale vastgoedadviseur CBRE dat de vraag verder toeneemt doordat het aantal studenten tussen nu en 2024 met 46.700 (6,8%) stijgt.

Tegelijkertijd stelt de moderne student andere eisen aan een woning. Hij zoekt steeds vaker een goed uitgeruste zelfstandige studio in plaats van een kamer met gedeelde faciliteiten. Kortom, meer privacy en gemak.

Dit heeft – met name in de grotere studentensteden - tot een tekort aan woningen van de juiste omvang en kwaliteit geleid. Ontwikkelaars en beleggers zien in toenemende mate kansen om hierop in te spelen. Zij bouwen nieuwe woningen en transformeren diverse leegstaande kantoren naar studentencomplexen.

Alexander Buijs, Associate Director Residential Capital Markets
Door het nieuwe aanbod en gunstige prijsniveau kijken steeds meer vastgoedbeleggers naar de Nederlandse markt. Voor het beheer van de woningen zoeken zij partijen met ervaring. Dit zijn gespecialiseerde managers uit rijpere markten als het Verenigd Koninkrijk maar ook ervaren Nederlandse partijen als Duwo die door middel van langjarige huurovereenkomsten samenwerkingen aangaan met internationale investeerders. Ook financiers raken steeds meer bekend met studentenwoningen als interessant beleggingsproduct.
Alexander Buijs, Associate Director Residential Capital Markets

Het zijn tekenen dat deze jonge markt volwassen wordt. Voor CBRE een goede aanleiding om de ins & outs te bundelen in het onderzoeksrapport Student housing in the Netherlands: investing in a better living.

CBRE verwacht dat het beleggingsvolume op de studentenwoningmarkt toeneemt en dat commerciële partijen er een groter aandeel in krijgen. De voorwaarden zijn gunstig en er is een product op de markt dat goed aansluit op de vraag. Daarnaast is er meer kennis over deze niche beschikbaar waardoor beleggers gefundeerde beslissingen kunnen nemen.

U kunt het rapport hier downloaden.

Student wil vaker een luxe studio

07
jul
2015
www.volkskrant.nl
Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.